Sukukokous 2019

06.09.2019

Tissarin sukuseuran järjestyksessä 29. sukukokous pidettiin 31.8.2019 Mikkelissä Kartanoravintola Kyyhkylässä.

Kyyhkylän alueen ja kartanon värikäs historia ulottuu 1570-luvulle saakka. Kartano on ollut monien kuuluisien sukujen omistuksessa. Nykyinen kartanon päärakennus on rakennettu 1856 ja viimeisin peruskorjaus tehty 2005. Vuosien varrella kartanon käyttötarkoitukset ovat vaihdelleet. Kartano palveli 1920-luvulta asti vapaussodan sekä talvi- ja jatkosodan sotainvalidien kuntoutuksessa. Nykyään kartano palvelee hotellina, juhlapaikkana ja tilausravintolana. Kuntoutuskeskuksessa on monipuolisia hyvinvointipalveluita ja kuntoutuskursseja sekä nuorille, työikäisille että seniorikuntoutujille. Myös veteraanikuntoutus on edelleen tärkeä osa toimintaa.

Sukukokoukseen osallistui 37 suvun jäsentä. Kokousväen vastaanotto tulokahvien kera aloitettiin klo 10. Sen jälkeen kuultiin Kyyhkylän edustajan Riitta Suomisen esitelmän Kyyhkylän historiasta ja nykyisestä toiminnasta. Toisena esitelmänä aamupäivällä kuultiin Suur-Savon sukututkimusyhdistyksen puheenjohtaja Veikko Hokkasen luento yhdistyksen toiminnasta sekä Kansallisarkiston Mikkelin toimipaikasta ja palveluista. Kartanon päärakennuksessa nautittiin lounas klo 12 ja varsinainen sukukokous aloitettiin klo 13.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen mukaiset asiat. Sukuseuran hallitukseen eli sukuneuvostoon tuli kaksi uutta jäsentä erovuoroisten tilalle. Sukuneuvosto valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi edelleen Taina Järvenpään, varapuheenjohtajaksi Tapio Juutisen, sihteeriksi Varpu Tissarin (uusi), taloudenhoitajaksi Riitta Suhosen, jäsensihteeriksi Veikko Tissarin ja viestintävastaavaksi Merja Tissarin. Muina jäseninä ovat Riitta Kohonen, Erja Pauninsalo ja Leena Tissari-Röppänen sekä varajäseninä Raija Järvenpää, Tuula Niskanen (uusi), Timo Tissari ja Sirpa Leppävuori. Suvun tutkijaryhmän muodostavat Raija Järvenpää, Tapio Juutinen, Tuula Niskanen, Timo Tissari ja sukuneuvoston ulkopuolelta Eija Matilainen.

Sukukokous nimitti Raija Järvenpään kunniajäseneksi ja Veikko Tissarin kunniapuheenjohtajaksi. Raija Järvenpää on vastannut suvun tutkimisesta, toimittanut kaksi sukukirjaa ja päivittää parhaillaan Pielaveden sukukirjaa. Raija on liittynyt sukuseuraan vuonna 1997 ja toiminut sukuneuvostossa vuodesta 1998 alkaen. Veikko Tissari on liittynyt sukuseuraan ensimmäisessä sukukokouksessa 1981 ja toiminut siitä alkaen sukuneuvostossa eri tehtävissä mm. taloudenhoitajana ja sihteerinä 1980- ja 1990-luvuilla ja puheenjohtajana vuosina 1997-2018.

Kokouksen jälkeen kuultiin vielä kaksi esitelmää sukututkimuksesta. Raija Järvenpää kertoi Pielaveden sukuhaaran tutkimuksesta ja tietojen keräämisestä sukukirjaan. Uusi henkilötietolaki on tuonut sukutietojen julkaisemiseen entistä tiukempia vaatimuksia. Lupa tietojen julkaisemiseen pitää saada jokaiselta täysi-ikäiseltä henkilöltä. Tuula Niskanen kertoi DNA-tutkimuksesta tavanomaisen sukututkimuksen täydentäjänä ja esitteli joitakin suvusta tehtyjä selvityksiä. Kokousväki seurasi mielenkiinnolla tätä  monelle niin uutta asiaa.

Perinteisten arpajaisten jälkeen päästiin kotimatkalle klo 16 jälkeen. Osa kokousvieraista jäi yöpymään Kyyhkylään.

Kahden vuoden päästä järjestetään sukuseuran 40-vuotisjuhlat. Sukuneuvosto kuulee mielellään jäsenten toivomuksia pitopaikasta ja ohjelmasta.

Sukuneuvoston kokoonpano löytyy nettisivujen Sukuseura -valikosta ja valokuvia lisää Kuvagalleria -valikosta.

sukukokous-2019.jpg

06.09.2019Sukukokous 2019