Uutiset

Pohjois-Savon Tissareiden kirjaan päivitetään tietoja - lue henkilötietokäytännöistä

25.02.2023

Tissarin Sukuseura päivittää vuonna 2002 julkaistua ”Pielavetisen sotilaan Tissaris Matti Matinpojan jälkeläisiä 1700-lähtien” – nimistä sukukirjaa, jonka painos on lopussa. Nyt tekeillä oleva julkaisu käsittelee Pohjois-Savon Tissareita. Suvun tutkijana ja kirjan kokoamistyön vastuuhenkilönä on Raija Järvenpää.

Tietoja suvun jäsenistä kerätään edelleen kirjaa varten, samalla kun olemassaolevia sukutaulutietoja tarkistetaan ajan tasalle.

Sukuseura toivoo kirjaan tulevien tietojen ja valokuvien toimittamista vastuuhenkilölle 31.05.2023 mennessä. Kirjan päivittämisen aikataulusta tiedotetaan myöhemmin, kun henkilötietojen tilanteesta on luotu kokonaisarvio.

Henkilötietoja suvun jäseniltä kerätään ensisijaisesti sitä varten tehdyllä kaavakkeella, joka  laitetaan yhteystiedoilla varustettuna sukuseuran vastuuhenkilölle. Tiedot laitetaan tarkastettaviksi ja tarpeen mukaan korjattaviksi henkilölle niiden läpikäynnin jälkeen. Luvan tietojen tallentamiseen ja julkaisemiseen aiemmin antaneiden henkilöiden ei tarvitse reagoida enää tässä vaiheessa kirjanjulkaisuprojektia.

Suku- ja henkilöhistoriallisten tietojen kerääminen, tallentaminen, tutkiminen ja julkaiseminen kuuluvat sukuseuran sääntömääräiseen toimintaan. Sukuseura noudattaa tietojen tallentamisessa ja julkaisussa sukututkimuksen Sukututkimusrekisteriselostetta sekä tietosuojavaltuutetun ja Suomen Sukututkimusseuran suosituksia vastuullisesta sukututkimustyöstä. Elossaolevien henkilötietoja ei julkaista ulkoisessa verkossa ilman erillistä lupaa.

Suvun jäsenen on mahdollista kieltää omien henkilötietojensa tallennus ottamalla yhteyttä vastuuhenkilöön.

Raija Järvenpää

25.02.2023Pohjois-Savon Tissareiden kirjaan päivitetään tietoja - lue henkilötietokäytännöistä
09.09.2022Tervetuloa Sukujuuret tutuiksi -tapahtumaan 24.9. Kangasniemelle - Ilmoittaudu viimeistään 16.9.
15.06.2022Tissarin Sukuseura mukana järjestämässä Sukujuuret tutuiksi -tapahtumaa
15.04.2022Pohjois-Savon Tissareiden kirjaan päivitetään tietoja
15.04.2022Tissareiden sukujuhlan ja kirjan julkaisun ajankohtaa siirretty
08.07.2019Pielaveden sukuhaarasta kertovan kirjan painos on loppu